OM MIG


Jag är en djurälskande kvinna som älskar att vara ute i naturen och promenera. Nu har vi en hund som är med på mina äventyr och vi hittar många nya ställen att promenera på.

Det har alltid funnits djur runt omkring mig sedan barnsben. Genom åren har det funnits katter, kanin, undulat, ökenråttor (Gerbiler), vandrande pinnar, fiskar, och hund. De stora djuren såsom häst, kor och får har funnits i närheten av hemmet och man har gått på ridskola som barn.


Nu har vi marsvin och hund som upptar vår tid. Hunden tränar vi i agility och sök på röd kong samt lite rallylydnad. Tanken är att det ska bli stora framgångar i agilityn. Dock blir det mest promenader i vått och torrt både på nya och invanda platser. Det bästa är att testa nya platser med nya dofter och upplevelser.

MIN HISTORIA

Det första djuret som jag stötte på var en katt som var helt vit och fick namnet Snövit. Hon kom in i mitt liv när jag var runt fem år och levde tills jag var tolv år. Under denna perioden hade vi också en kanin vid namn Lottie som vi omhändertog då tidigare ägare inte var så snäll mot henne. Vi fick även tag på ökenråttor, en hane o en hona (vi trodde det var två honor) som förökade sig så de var tio stycken till slut. Blev lite spännande om katten råkade komma in i rummet när de var ute och sprang.


Vid 12 års ålder kom det in en hund i familjen som hade namnet Urax, han var en fin Cavalier King Charles Spaniel som levde i tio år. 

Det första egna djuret jag hade var en katt vid namn Smulan, ett år senare skaffade jag en till katt vid namnet Skorpan. Dessa var mina följeslagare i sju respektive nio år. Sedan blev det ett uppehåll med djur i några år då jag träffade min make. När barnen kom och blev tillräckligt gamla så blev det varsitt marsvin som utökades till sju men nu är det antalet nere på fyra. Sedan något år tillbaka har vi en hund som ny medlem i familjen och livet leker. 


Hunden, Trixie, är en långhårig Collie som är lugn och självsäker med sina egenskaper. Hon älskar att följa med på promenader och utforska nya områden.

MÄNNISKOR SOM INSPIRERAR


Hundcoachen Fredrik Steen är en person som jag följer då hans filosofi om hundträning är för hundens bästa. Man kan säga att alla kunniga människor om hundar och som sätter hunden först är personer som inspirerar mig.


Uppfödare av hundar där de jobbar för en frisk och sund hund är människor jag respekterar stort.